Foruma dön💜 Anne Sağlığı

Eşle yakınlık eskisi gibi değil, konuşmaya nasıl başlanır?

EEbru
3 hafta önce
Bebek 5 aylık, doğumdan beri eşimle yakınlık çok azaldı. Sadece cinsel olarak değil, kucaklaşma, samimi sohbet, gözlerine bakma da seyrek. İkimiz de çok yorgunuz ama her şey "ebeveynlik logistiği"ne döndü. Konuşmak istiyorum ama nereden başlayacağımı bilmiyorum. Suçlamadan açmak zor. Bu süreçten geçen ve toparlayan kim var?
Tepki bırakmak için giriş yap →

Yanıtlar (3)

AAslı
2 hafta önce
Çok klasik bir dönem aslında. Bana yarayan formül: "ben mesajları". Suçlamadan ihtiyacımı söylemek. "Sen ilgilenmiyorsun" yerine "ben yalnız hissediyorum" demek. İkimize bir alışkanlık koyduk: haftada bir akşam, bebek uyuduktan sonra masa başında 30 dakika sadece biz konuşuyoruz. Telefon kapalı. İlk başlarda zorluyordu, sonra ikimiz de iple çekmeye başladık.
ZZeynep
2 hafta önce
Bizde de aynı vakitlerde olmuştu. Bir aile danışmanına gitmiştik üç seans, çok yardımcı oldu. Üçüncü bir gözün yardımıyla birbirimize neyi söyleyemediğimizi gördük. Başlamak için açık bir cümle: "Seninle benim için bir şey eskisi gibi değil, bunu sebebini birlikte bulmak istiyorum." Suçlama değil, davet.
PPınar
2 hafta önce
Fiziksel temas demeyi unutma. Cinsellik geri gelmesi daha uzun sürebilir, biz önce uyumadan önce 5 dakika sarılma alışkanlığı edindik. Bedenler birbirini hatırladıkça, gerisi geldi.

Yanıt yazmak için üye olman gerekiyor.

Giriş yap