Foruma dön💜 Anne Sağlığı

Lohusalık depresyonu ne zaman geçer? İkinci hafta

BBuse
2 hafta önce
Bebek iki haftalık. İlk hafta ağladım sürekli, ikinci hafta geçince hafifledim derken bu sabah yine bir kasvet bastı. "Yeterince iyi bir anne değilim" hissi gelip gidiyor. Eşim çok destekçi, bebek tamamen iyi ama içime bir karanlık çöküyor. Lohusalık hüznü ne zaman geçer? Daha sonraya kalanlar için belirti ne?
Tepki bırakmak için giriş yap →

Yanıtlar (3)

EEbru
2 hafta önce
Buse, lohusalık hüznü ("baby blues") doğumdan sonra ilk 2-3 haftada en yoğun, çoğunda 6. haftaya kadar yumuşar. Eğer 2 haftadan uzun süren, derinleşen, günlük işleri yapamadığın bir yorgunluk varsa, kendine zaman da tanı ama mutlaka bir kadın doğum uzmanına ya da psikoloğa konuş — lohusalık depresyonu olabilir. Destek istemek zaaf değil, gerçek bir tıbbi durum.
AAslı
2 hafta önce
Ben de aynı şeyleri hissetmiştim. Bir terapistle 6 hafta görüşmek bana çok yaramıştı. Şu cümle bana iyi gelmişti: "Yeterince iyi anne" bir kavram. Mükemmel olmak zorunda değilsin, sadece varlığın yeterli.
ZZeynep
2 hafta önce
Yalnız değilsin Buse. Ben ikinci doğumumda daha derin bir karanlık yaşamıştım. Aile hekimine başvurdum, ilaç tedavisine de gerek olmuştu. Damgalanma korkun olmasın, içinde tutma. Bebek için yapacağın en iyi şey kendine iyi bakmak.

Yanıt yazmak için üye olman gerekiyor.

Giriş yap