Foruma dön🎈 Gelişim ve Oyun

10 aylık ve hâlâ yürümüyor, normal mi?

EElif
3 hafta önce
10 aylık bebeğim henüz tek başına ayakta duramıyor. Mobilya tutarak ayağa kalkıyor ama bırakınca oturuyor. Bir yaş arkadaşının çocuğu 10 ayda yürümeye başladı ve içime kurt düştü. Pediatrı sordum, "her bebek farklı" diyor. Bilimsel olarak tabii biliyorum ama duygusal olarak rahatlamıyorum. Sizin bebeğiniz kaç ayda yürüdü?
Tepki bırakmak için giriş yap →

Yanıtlar (3)

AAslı
3 hafta önce
Elif, ilk kızım 17 ayda yürüdü. Pediatrım o zaman da "her bebek farklı" demişti. 18 ayda doktor kontrolü doğru zaman, eğer o zaman da yürümüyor ise nörolojik bakı isteniyor. 10 ay erken, normal. İkinci çocuğum 11 ayda yürüdü. İkisi de aynı evde, aynı anneler, aynı oyuncaklar. Sadece kişisel hızları farklı.
ZZeynep
3 hafta önce
Bizim oğul 14 ayda yürüdü. Şimdi 4 yaşında, en hızlı koşan o. Erken yürüyen daha gelişmiş değil. Gerçekten her bebek farklı tempo. Bebeğin emekleyebiliyorsa, oturarak dengesini koruyabiliyorsa motor gelişim devam ediyor demektir.
BBurcu
3 hafta önce
Kıyaslama içine düşmemek için sosyal medyada anne gruplarından bir mola almıştım, çok yardımcı olmuştu. Karşılaştırma kaygıyı büyütüyor sadece.

Yanıt yazmak için üye olman gerekiyor.

Giriş yap