Foruma dön🍼 Emzirme & Beslenme

Emzirmenin ilk haftasında o kadar acı çekiyorum ki

SSelin
3 hafta önce
Bebek bir hafta önce doğdu. Emzirme öyle bir acı veriyor ki bazen dişlerimi sıkıp ağlıyorum. Meme uçlarımda çatlaklar var, kanıyor. Pozisyona dikkat ettiğimi düşünüyorum ama yine de acı geçmiyor. "Hep ağrılı olacak" gibi bir hissim var ve sütümün de yetersiz geleceğinden korkuyorum. Sizler bu dönemden nasıl geçtiniz?
Tepki bırakmak için giriş yap →

Yanıtlar (3)

EEbru
3 hafta önce
Çatlak varsa pozisyon hâlâ tam doğru oturmamış olabilir. Bir laktasyon danışmanıyla bir kerelik bir görüşme yapmanı çok öneririm; doğum yaptığın hastanede genelde ücretsiz oluyor. İyi bir tutuş emzirmeyi tamamen değiştirir. Bu arada her emzirmeden sonra kendi sütünden bir damla uca sürmek ve havayla kurutmak yardımcı olur. Aynalı zarflar (peysli) da meme uçlarını dinlendirir.
ZZeynep
3 hafta önce
Selin, anlıyorum, ben de tam senin gibiydim. Üç haftadan sonra yavaş yavaş geçti. Birkaç şey yardımcı oldu: emzirme öncesi meme ucunu hafifçe sıcak suyla yıkamak, sonrasında kendi sütümü sürüp havalandırmak. Bir de bebekle göğüs-göğse temas (kıyafetsiz) doğru tutuş için bebeğin sezgisini açıyor. Sütün yetip yetmediği konusu çok yaygın bir korku ama bezlerin sıklığı (günde 6-8 ıslak bez) ve büyüme eğrisi gerçek göstergeler. Korku derinleşirse mutlaka uzmanına git, ama kendine de zaman ver.
BBuse
3 hafta önce
Sarılıyorum sana. İlk 10 günden sonra benim de geçmişti, sırf devam ettiğin için kendinle gurur duy. Acıyı abartılı bulmuyorum, ben de banyoda ağlamıştım kaç kez.

Yanıt yazmak için üye olman gerekiyor.

Giriş yap