Foruma dön👶 Yenidoğan

Bebeğim her akşam 19-22 arası deli gibi ağlıyor

ZZeynep
4 hafta önce
7 haftalık bebek annesiyim. Gündüz uyuyor, emiyor, sakin. Akşam saat 19 gibi başlıyor, üç saat boyunca dur durak bilmeden ağlıyor. Karnını sallıyoruz, kucağa alıyoruz, banyoya götürüyoruz... bazıları işe yarıyor 5 dakika, sonra yeniden başlıyor. Doktor "purple crying" dedi, 4. ayda geçer diyor. Ama her akşam ben de ağlıyorum yanında. Aynı şeyi yaşayan oldu mu, ne yardımcı oldu?
Tepki bırakmak için giriş yap →

Yanıtlar (3)

PPınar
4 hafta önce
Bizde de aynısı vardı. Bana en iyi gelen şey "nöbeti paylaşma": eşim bir saat, ben bir saat, bir saat de annem aldı. Sürekli aynı kişinin omuzunda olunca bebek de o enerjiyi alıyor sanki. Kulağa gelse bile bir beyaz gürültü açtık (vantilatör sesi yeterli), bezini sıkı sıkı sarmaladık, hafif hafif sallandık. Üçü bir aradayken biraz sakinleşti. Ama unutma: hiçbir şey de yapmasan, bu da geçecek. 4. ayda neredeyse silindi.
AAslı
4 hafta önce
Aynısını yaşadım. İlk çocuğumda kendimi suçlamıştım, "yetersizim, beceremiyorum" diye. İkinci çocuğumda öğrendim ki sadece bebek olmak zor. Akşam saatlerinde uyarılar birikiyor, boşaltıyorlar. Bizden yapacak bir şey yok bazen, sadece yanında olmak yeterli. Kendine bir 10 dakika ara verme alışkanlığı edin: eşin ya da yakının alsın, sen başka odaya geç, nefes al.
BBurcu
4 hafta önce
Karın masajı bana yaramıştı. Saat yönünde, çok yumuşak, ısıtılmış elle. Bir de bisiklet pozisyonu (bacaklarını karnına doğru) gaz çıkarmasına yardım ediyordu. Gerçekten dayan, geçecek.

Yanıt yazmak için üye olman gerekiyor.

Giriş yap