16. haftadayım, sürekli baş dönmesi normal mi?
AAyşe
4 hafta önceMerhabalar. İlk bebeğimi taşıyorum, 16. haftadayım. Son iki haftadır sabah kalktığımda ve gün içinde ayağa kalkınca baş dönmesi yaşıyorum. Bazen kendimi balkona zor atıp oturuyorum.
Doktoruma sordum, tansiyonum hafif düşükmüş, demirim sınırda. Demir damarın için randevu verdi ama hâlâ tedirginim. Sizde de bu kadar yoğun oldu mu? Geçiyor mu zamanla? Ne yaptınız?
Yanıtlar (3)
EEbru
4 hafta önceBende ikinci hamileliğimde aynı şey oldu, ikinci trimesterda yoğunlaştı. Tansiyon ve demir gerçekten etkili. Yavaş kalkma alışkanlığı kazanmaya çalış: yatakta önce yan yat, dirseğine yaslan, sonra otur, sonra ayağa kalk. Bana çok yaramıştı.
Doktorun demir verdiyse aksatma. C vitaminiyle birlikte içersen daha iyi emilir.
PPınar
4 hafta önceAynısı bende de oldu, 14-22 hafta arası çok zorlanmıştım. Yanımda hep küçük bir kraker bulunduruyordum, açlığa hassasım. Bol su iç, özellikle sabahları boş mideye su yardımcı oldu bana.
AAslı
4 hafta önceBana doktorum kompresyon çorabı önermişti, denedim çok etkili olmuştu. Tansiyon düştüğünde bayılma hissi de hafifledi. Eğer sürerse mutlaka kontrole git, ama anlattıkların ilk trimester sonrasında çok klasik. Geçecek.
Yanıt yazmak için üye olman gerekiyor.
Giriş yap